Expo

Groepstentoonstelling in de Koepelzaal (12u – 18u30)

met origineel werk en/of muurschilderingen  van Gwénola Carrère, Lukas Verstraete, Nina Vandeweghe, Tim Furey, Dieter VDO, Chatlotte Dumortier en Wide Vercnocke (en

PlancheBDVolcanlight

Gwénola Carrère dompelt je onder in haar wonderlijke imaginaire wereld aan de hand van een tiental originele pagina’s uit het grote boek waaraan ze momenteel werkt. Het project is een zeer vrije interpretatie van een novelle van H.P. Lovecraft en overbrugt de grens tussen strip en illustratie, tussen klassieke vertelling en experiment.

Gwénola Carrère woont en werkt in Brussel, waar ze illustratie en zeefdruk studeerde. Ze geeft sinds 2007 les aan ESA Saint-Luc (Brussel). Ze ontwierp de voorbije jaren posters voor culturele evenementen, platenhoezen, en verzorgde illustraties voor uitgaven gericht op jongeren. Ze tekende o.a. voor Nobrow, Albin Michel Jeunesse, Bayard, Milan, Dada, Tate Museum, Cultures Maison. Voor Bruss.2: Brussels in Shorts (Oogachtend, 2014) tekende ze het intrigerende kortverhaal ‘Porte de l’Amour’.
gwenola.ultra-book.com        www.illustrissimo.fr/project/112

Lukaslight9Lukas Verstraete, de tekenaar en vormgever van onze flyer (en banjer), ontwerpt en schildert voor Klaxon een grote tekening van 3,20 m  x 2 m (b x h).

Lukas studeerde af als illustrator in de beeldende kunsten aan Sint-Lucas Gent (LUCA) waar hij ondermeer  het verhaal Tupu (gelauwerd met een prijs voor beste script op het Zwitserse stripfestival Fumetto, editie 2013) maakte. In de lente van 2015 werkte hij enkele maanden onder het goedkeurende ook van ATAK in Halle aan zijn grote debuutstrip Lukas (werktitel), een strip waarin hij de ik-persoon in al zijn facetten in twijfel tracht te trekken. Lukas verschijnt dit najaar bij Bries

Het magazine KUNSTLETTERS haalde in 2015 Lukas voor de camera en de micro. Klik hier voor het filmpje.
lukasverstraete.blogspot.be

Private Zeta SpalightHet werk van de in New Jersey wonende illustrator Tim Furey is kleurrijk, vol textuur en vormen. Furey combineert in zijn collages o.a. potlood met neon papier, aluminiumfolie, glitters, gekleurde transparanten, papier met speciale textuur of motieven, knipsels uit allerlei handleidingen en andere gedrukt werk, glitter. Hij creëert zo psychedelisch gekleurde stillevens en interieurs die hinten naar een verhaal zonder daarbij de plot prijs te geven.

In Furey’s tekeningen is de wereld plat, isometrisch en worden de wetten van de fysica vaak met de voeten getreden. Zijn werk complex en doordacht is, maar ook speels en uitnodigend. Niet te missen, kortom!
www.timfurey.com        timsfurey.blogspot.be

11232127_1096947970335075_6894020521076959968_nDieter VDO’s tweede stripalbum Fantomia kwam onlangs uit bij Bries. Drie kijkplaten uit dit album kan je live bewonderen – herken je al de stripfiguren op de kijkplaten? – op Klaxon. Daarenboven maakt Dieter speciaal voor Klaxon een grote tekening van 0,80 x 2 m (b x h)!

dietervdo.carbonmade.com      stripgids.org/2016/01/dieter-vdo-over-‘fantomia’

600827_10151608129569736_516728837_nVan Céline Hudréaux kan je zes geëtste pagina’s bewonderen uit het boek van haar tweede ‘strip’album in wording: Maalstroom, (Bries, 2017). Maalstroom is een zeer vrije bewerking van E.A. Poe’s A Descent into the Maelström.

Céline is geboren in Marseille, maar leeft en werkt al vele jaren in Gent. Haar werk is wereldwijd tentoongesteld: Frankrijk, USA, Japan, China, Canada, Nederland en natuurlijk ook in België (Luik, Antwerpen)…  Op Grafixx 2014 tekende Céline live op muziek van Kris Delacourt (Meuris, Monza).   celinehudreaux.com

Narwal_detandvandenarwalWide Vercnocke legt de komende weken de laatste hand aan zijn derde stripalbum, Narwal (Bries, zomer 2016). Gelukkig vindt hij tussendoor de tijd om voor deze editie van Klaxon een nieuwe ‘mural’ van 3,20 m  x 2 m (b x h) te maken.

Wide was het voorbije jaar op diverse fronten actief: live tekenen met de Sprekende Ezels, BartóK (live zandtekenen), illustraties voor het derde nummer van het kunsttijdschrift Oogst, affiche voor het muziekfestival Rock en Seine, illustraties voor Muntpunt, Agenda, (on)Voltooid Verleden Tijd (Leuven/Amsterdam) enz.

widevercnocke.blogspot.be

NinalightOok Nina Vandeweghe maakt speciaal voor Klaxon een ‘mural’ van 3,20 m  x 2 m (b x h).

Ander werk van Nina was tesamen met dat van andere leden van het collectief Tieten Met Haar enkele maanden geleden te bekijken in The Bries Space.

ninavandeweghe.tumblr.com

prt_275x367_1458400502En last but not least: Charlotte Dumortier. Zij maakt eveneens een grote muurtekening van 3,20 m x 2 m (b x h) voor Klaxon.

Charlotte Dumortiers illustraties verschijnen sinds een jaar in De Morgen.

cargocollective.com/charlottedumortier

%d bloggers liken dit: