Albums en prints in première

Avant-premières !

omslaglightBlack Clouds Rolling In – One Sketch A Day, door Liesbeth De Stercke   (Bries)

Liesbeth De Stercke has a strong fascination with the Great Depression, Dust Bowl and post-war eras of American history, drawing inspiration from both 20th century literary classics such as Steinbeck’s The Grapes of Wrath, as well as the photography of Walker Evans and Ben Shahn. In February 2013 she challenged herself to draw one sketch a day, for one year. The daily sketching allowed Liesbeth to get elbow-deep into her fascination with the above mentioned eras.

192 p.,  black + 1 pms colour, 12 1/2 x 18 cm, soft cover with open spine binding.
No text. Edition of 700.

€ 20

In stores on May 12th.

binnenwerk LR (gesleept)

omslag LR (gesleept)

——————————————————————————————————————————————————-

spotters_coverlight

Spotters, door Michiel van de Pol   (Scratch)

Frank is een stille, teruggetrokken jongen. Al van jongs af aan bouwt hij modelvliegtuigjes en hij is een fervent vliegtuigspotter. Alles in zijn wereld is overzichtelijk en beheersbaar. Dan ontmoet hij Julia, een jonge schrijfster die aan haar debuutroman werkt over een man die van zijn afgezette been een schemerlamp wil maken. In alles is de flamboyante Julia de tegenpool van Frank, maar de twee krijgen een relatie en al snel blijkt ze zwanger.

Terwijl Frank zijn aanvankelijke nervositeit over het vaderschap probeert te bezweren door er zoveel mogelijk informatie over op te zoeken op internet, krijgt Julia te horen dat ze ongeneeslijk ziek is. Ze houdt haar ziekte voor Frank verborgen, bang dat hij zal instorten als hij het te weten komt. P32lightZe zoekt troost in h

aar roman, die steeds meer autobiografische trekjes krijgt. Terwijl voor Julia de grens tussen fantasie en werkelijkheid begint te vervagen en ze zich langzaam verliest in krankzinnigheid, ziet Frank zich genoodzaakt de controlfreak in zich te beteugelen en zijn rol als aanstaande vader te aanvaarden.

In Spotters behandelt Michiel van de Pol grote thema’s als ziekte, dood en zelfbeschikking, zonder dat het boek ergens zwaarmoedig of larmoyant wordt. De gedachten van Frank en Julia kleuren hun wereld – letterlijk. Franks gedachten zijn weergegeven in blauw, die van Julia in roze, naast de ‘neutrale’ gele werkelijkheid. In zijn kenmerkende, bij vlagen bizarre stijl heeft Van de Pol een een gevoelige beeldroman gecreëerd die getuigt van grote compassie.

184p., full color, hardcover – 27 €

———————————————————————————————–

tumblr_o59z6r8bMT1u51r7no1_250 Wobby nr. 5

Het tijdschrift van Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk en Steppie Lloyd Trumpstein.
Met in dit nummer gastbijdragen van: architect Ad Roefs, striptekenaars Farida Laan en Sam Peeters, kunstenaar Stijn Peeters en schrijver Nyk de Vries.

tumblr_o59ze7OqHl1u51r7no1_250

——————————————————————————————————————-

tumblr_inline_o0l3as7FWx1ql6xrj_500

Yumyum n° 3

Yumyum n° 4

Shamise Debroey maakt speciaal voor Klaxon nieuwe DIY linoprints en posters.

%d bloggers liken dit: