De Letterleggers

De Letterleggers (B)

IMG_6433.lightjpgOp een grote witte ondergrond maken De Letterleggers met grote, platte, soepele, zwarte rubberen letters allerlei tekeningen. Onder het oog van de camera die aan het plafond is bevestigd, maken ze, vertrekkend van een simpele ‘boodschap’, nieuwe boodschappen. Of ze vervormen boodschappen tot tekeningen die op hun beurt worden getransformeerd tot andere beelden. En zo gaan ze uren door…

EXPO2 15.11.2006 180lightDe camera registreert hun handelingen die worden geprojecteerd op een scherm. De opnames worden nadien vertoond in ofwel fast forward modus, ofwel bewerkt tot stop motion. De Letterleggers werken nooit met een vooraf bepaald scenario. Alle handelingen en tekeningen zijn het resultaat van ‘vrije associatie’, wat niet uitsluit dat ze soms wel werken rond een bepaald onderwerp of voor een specifiek publiek.

IMG_0736lightIMG_0744light

 

Opnames:

Schermafbeelding 2015-04-23 om 21.02.36

Film ‘Favourite things’ duur: 4min.06

supermouse4

Film ‘Supermous’ duur: 3min41

IMG_0730Over De Letterleggers

Letterleggers Iwan Verhulst en Raphaël Vandeputte studeerden beiden grafische kunsten en hebben beiden een boontje voor typografie.
Eind jaren negentig konden ze de hand leggen op een  enorme stock rubberen letters, van grootte varieerden tussen 2 en 45 cm, uit de jaren zestig. Iwan en Raphaël besloten daarop iets te gaan doen met de letters en de rest is geschiedenis….

%d bloggers liken dit: