Michiel van de Pol en zijn nieuwe strip ‘Spotters’ op Klaxon

Michiel van de Pol signeert zijn vers van de pers strip ‘Spotters’ op Klaxon. Een extra reden om naar Klaxon te komen 😉

Spotters
Frank is een stille, teruggetrokken jongen. Hij bouwt modelvliegtuigjes en hij is een fervent vliegtuigspotter. Alles in zijn wereld is overzichtelijk en beheersbaar. Dan ontmoet hij de flamboyante schrijfster Julia, die een boek schrijft over een man die van zijn afgezette been een schemerlamp wil maken. In alles is zij de tegenpool van Frank, maar de twee worden verliefd en verwachten al snel een kindje.

spotters_coverlight

Als Julia te horen krijgt dat ze ongeneeslijk ziek is, besluit ze dit niet aan Frank te vertellen. Als uitlaatklep gebruikt
ze haar roman, waarin de grens tussen fantasie en werkelijkheid steeds meer begint te vervagen naarmate
haar ziekte vordert. Tegelijkertijd begint Frank de controlfreak in zich los te laten en aanvaardt hij langzaam zijn rol als aanstaande vader.

Michiel van de Pol (1965) debuteerde in 1995 in het blad Sjosji. Met zijn autobiografische strip Cartoondiarree won Van de Pol in 2006 de eerste Stripstrijd van Het Parool. Hij publiceerde meerdere boeken, waaronder Terug naar Johan (2011), bekroond met de Willy Vandersteenprijs, en Scherpschutters (2012). Spotters is zijn vierde graphic novel.

 

%d bloggers liken dit: